(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Rýchla holandská omáčka (Benediktov sendvič)

Potřebné ingredience
3 žltka,1 PL citronovej štavy,1/2 čl soli,štipka kajenskeho korenia (nemusí byt),100 g masla
Postup přípravy
Maslo roztopíme na pomalom ohni.Mixerom vymiešame žltky,citr.štavu,sol a korenie.Ked žltka zblednú,po kvapkach( nemusíte nejak zvlašt opatrne ) pridavame roztopene maslo a šlahame .Omáčka zhustne a zostane krémová.Možete ešte dochutit štavou alebo solou.Používa sa na preliatie rýb,sparenej zeleniny,brokolice,špargle alebo na vajička so slaninou..
Benediktov sendvič: opečieme si platky slaninky alebo šunky . chlebík opečieme do chrumkava.Spravime si volske oko (na mäkko).Na chlebík navrstvíme slaninku,šalat,vajičko a prelejeme omačkou..
Benediktov sendvič: opečieme si platky slaninky alebo šunky . chlebík opečieme do chrumkava.Spravime si volske oko (na mäkko).Na chlebík navrstvíme slaninku,šalat,vajičko a prelejeme omačkou..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
5. 5. 2010, 20:23








nahlásit

Marci75
(upraveno)
4. 5. 2010, 20:46
Vypadá báječně, vyzkouším o víkendu
Ještě se zeptám - ta omáčka jśe nijak tepelně neupravuje? Opravdu jen žloutky vyšlechat za syrova?

nahlásit
Egreska
(upraveno)
5. 5. 2010, 8:03
@Marci75
Marcelka,ide tam to horuce maslo,takže by to malo byt v poriadku



nahlásit

melony
(upraveno)
4. 5. 2010, 20:38



nahlásit
Egreska
(upraveno)
5. 5. 2010, 8:06
@melony
Budem rada Gabika



nahlásit